Buat Sendiri Resume Anda Melalui Smartphone [Mudah & Jimat] | Okey kali ini admin nak kongsikan cara untuk korang buat sendiri resume anda dengan menggunakan gajet anda sendiri iaitu smartphone. Resume ini sangat simple dan sesuai untuk memohon pekerjaan melalui online. Oleh kerana admin bagitahu ianya apps yang sangat simple, maka korang pasti boleh menggunakannya.

Jom buat resume menggunakkan smartphone korang. Pertama sekali anda perlu buat ialah:

  1. anda perlu muatturun apps  My Resume Builder,CV Free Jobs menggunakan smartphone anda di play store (pengguna android sahaja)
  2. selepas korang dah muatturun apps di atas, korang hanya perlu mengisi maklumat korang dan resume akan siap dalam format pdf. Mudah sungguh kan? ada 12 step yang perlu korang isikan.

Ada beberapa design resume kat situ untuk korang pilih. Mudah sangat. Admin ada buat satu contoh resume melalui smartphone untuk korang.

Contoh resume admin..

cara buat resume melalui handphone

Korang pasti boleh buat punya.

Apa lagi, kasi buat la banyak-banyak. Sekarang banyak portal-portal perlukan resume untuk mohon kerja. Jangan lupa kongsikan artikel ini dekat sosial media korang yer. Bye, sampai jumpa lagi.